Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

LANDSMØTE 2019

21. juni, 2019 kl.13:00 - 23. juni, 2019 kl.15:00

Kulturreise

Fredag 21. juni inviterer landsmøtekomiteen på tur til Flor & Fjære – årets mest fargerike opplevelse. Flor & Fjære ligger sør på øya Hidle i Ryfylket, en 20 minutters båttur fra Stavanger. Besøket begynner med en behagelig båttur fra Strandkaien i Stavanger kl.13.00  og etterfølges av guidet omvisning på øyas blomstrende hage bestående av palmer og eksotiske planter. Her kan landsmøtedeltakerne nyte fred, lukter, blomster og utsikt over sjøen. Besøket avsluttes med en 7-retters varmbuffet, og kjøkkensjefen vil by på velsmakende retter fra alle verdenshjørner laget av de beste lokale råvarer. Måltidet avsluttes med dessert og kaffe/te, Annen drikke kommer i tillegg.
Kr. 1000,- per person. Inklusivt i prisen er transport fra/ til skolen for de som evt. ønsker det.
Etter turen venter middag ved ankomst folkehøyskolen, etterfulgt av kulturprogram, sang og sosialt samvær. Vel møtt!


Forhandlinger

Landsmøtet starter lørdag morgen og fortsetter hele dagen, bare avbrutt av måltider og pauser. Forhandlingene avsluttes søndag senest kl.15.00.

 

 

 

 


Landsmøteforedrag

Lørdag formiddag vil Gro CC Løhaugen holde landsmøteforedrag under tittelen » Barn med medfødt alkoholskade – hvordan forstå og hjelpe?»

Fotograf: Dannevig Foto

Løhaugen er spesialist i klinisk psykologi, nevropsykolog og har en phd omkring for tidlig fødte barn. Hun er tidligere leder ved Habiliteringstjenesten for barn og ungdom (HABU), Sørlandet sykehus Arendal.
Løhaugen avsluttet i 2011 sitt doktorarbeid ved Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer, Det medisinske fakultet NTNU, Trondheim.
Løhaugen skrev sin spesialistoppgave om det nevropsykologiske bidraget ved utredning og diagnostisering av føtal russkade. Hun har lang erfaring i tverrfaglig arbeid med barn utsatt for rus i fosterlivet fra HABU ved Sørlandet sykehus. Løhaugen leder i dag kompetansesenteret for barn med medfødte russkader i Helse Sør-Øst.

 

Festtaler: Geir Toskedal

Geir Toskedal skal holde festtale på landsmøtet. Toskedal er utdannet almennlærer, og har jobbet som lærer og rektor på musikkskoler, folkehøyskolerog kulturskolen i Karmøy kommune før han ble politiker. Han har lang fartstid som politiker, både kommunalt og som fylkestingsrepresentant. Han er for tiden fast møtende vararepresentant for Kristelig Folkeparti i Rogaland på Stortingethvor han stiller på vegne av landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Han var fast representant i valgperioden 2013–17.

 

 

 

 

 

Kulturprogram

Foto: Iselin Hermansen

 

DNT – Edru Livsstil har 160-årsjubileum i 2019. I den anledning blir det jubileumsfest lørdag kveld. Vi lover spennende kulturprogram og en lekker festmeny med god drikke.

På den kulturelle menyen står blant annet Torill og Olav Tofte som har drevet med musikk sammen siden de traff hverandre. Paret har gitt ut flere CD’er. De synger både engelske og norske tekster, mest religiøs gospelmusikk, men også viser, country og andre musikkstiler.

 

Tobias Vigrestad Mellemstrand (16) er kontratenor, og skal åpne jubileumsfesten med Orfeo-kantate av Giovanni Battista Pergolesi.
Tobias er solist i SSOs konsert «Stemmen» mai 2019, og har, tross sin unge alder, vunnet en rekke priser.

Morten Helvig vil akkompagnere Tobias på piano. Morten er musiker og organist i Hå.

 

 

 

Om skolen

Forhandlinger, overnatting og måltider skjer på Jæren Folkehøgskule som ligger sentralt til på Klepp utenfor Stavanger. Med kjøpesenter, svømmehall, turområder og kollektivtransport i gåavstand, og byene Sandnes, Stavanger og Bryne bare en svipptur unna, ligger skolen både landlig og sentralt på en gang. Skolen har også kort vei til Norges fineste og beste surfestrender som brukes hele året takket være Sørvestlandets milde klima.

 


Servering

Folkehøgskoler er kjent for sine gode kjøkken. Jæren Folkehøgskole er intet unntak. På Jæren lages all mat fra bunnen av, og tilpasser til ulike dietter og allergier. Skolen byr på lekker og rikholdig frokostbuffet med egg, mye godt pålegg, hjemmebakte rundstykker, hjemmebakte knekkebrød og hjemmelaget kornblandinger. Lunsjbordet har med masse å velge i, inklusiv en varmrett. Hjemmelaget middag avsluttes med dessert, kaffe og te. Det serveres i tillegg to kaffemåltider per dag med hjemmebakst og frukt.

 


Skyss og parkering

Skolen har stor, gratis parkeringsplass om du kommer med bil.

Transport til/fra skolen og flyplass/jernbane vil også være et tilbud til deltakere som har behov det. Henting på flyplass, togstasjon eller buss koster kr. 50,- per person per vei. Ved henting av kun én person betales dobbel takst.


Overnatting

Tre internat

Internatene Kyrkjebakken og Møllehagen er identiske. Internatene har 36 dobbeltrom. Alle rom har skap, pult med stol, seng og vask. To dusjer og tre toalett på gangen, dusjene er egne rom med dør inn, så privatlivet bli tatt vare på. Alt er nytt. Vaskerom og ekstra dusjer i kjelleren.
Dobbeltrom: kr. 1200,- per person per natt.
Enkeltrom: kr. 1300,- per person per natt.

Breidablikk er det nyeste internatet med bad på alle rom. Internatet har seks enkeltrom og 14 dobbeltrom. Bad på alle rom.

Dobbeltrom: kr. 1400,- per person per natt.
Enkeltrom: kr. 1500,- per person per natt.

Alle tre internat har internettilgang.

Tre bolighus

A. 2 dobbeltrom og 1 enkeltrom
B. 1 dobbeltrom og 2 enkeltrom
C. 4 enkeltrom
Kr. 1300,- per person per natt uavhengig av enkelt- eller dobbeltrom.

Tre hybler

To dobbeltrom og ett enkeltrom per hybel
Kr. 1300,- per person per natt uavhengig av enkelt- eller dobbeltrom.

Personer med dokumenter behov på grunn av helse / sykdom / alder, vil få enerom.
Når det gjelder hus og hybler, prioriteres grupper/ lag som fyller opp hele boligen og vil bo sammen.

Tilslutningsrom på torsdag eller søndag betales med kr 610,- per person per natt.
Det er mulig å bo privat, og bare betale for måltider. Priser er ennå ikke klarert med skolen.

Det finnes også hotellovernattingsmulighet i distriktet, både på Sandnes og Bryne. Bestilling på eget initiativ.

 

Påmeldingsfristen var 30.april. Ved senere påmelding påløper et tilleggsgebyr kr.500,- pr. person.

Trykk her for påmelding!

Detaljer

Start:
21. juni, 2019 kl.13:00
Slutt:
23. juni, 2019 kl.15:00
Hendelse Kategorier:
,
Hendelse Tags:
,

Arrangør

DNT – Edru Livsstil
Telefon:
408 01 030
Epost:
post@edru.no
Hjemmeside:
www.edru.no

Sted

Jæren Folkehøgskule
Klepp, Rogaland Norge + Google Map