fbpx

Sober Gamers

Gutt med hodetelefoner som spiller dataspill
Foto: Pixabay

Sober Gamers

Dagens ungdom og avholdsfolk er svært forskjellige fra dem som var med i DNT – Edru Livsstil sin storhetstid. Folk er som regel ikke vokst inn i en avholdsbevegelse fra ungdommen av, men velger stadig oftere å være avholds allikevel. I DNT – Edru Livsstil finnes det svært mange forskjellige grupper mennesker som utgjør mesteparten av medlemsmassen. Vi har mange konservative kristne, muslimer, humanetikere, treningsfolk og i de siste årene også stadig flere veganere/vegetarianere og miljøbevisste mennesker. Det er en heterogen gruppe mennesker som utgjør medlemsmassen og de færreste er tradisjonelle avholdsfolk dvs. med historisk forankring i avholdsbevegelsen.

Men til tross for at stadig flere grupper velger å leve en edru livsstil er det en ganske moderen gruppe som har blitt neglisjert. Dette er «gamere». Det finnes ikke noe godt norsk ord for denne gruppen, men det er personer som finner sin identitet i dataspill og andre videospill. Denne gruppen er ikke avholds pga. noen politiske eller religiøse overbevisninger, men pga. at det er unaturlig å drikke seg full når man spiller dataspill. Prestasjonen blir dårligere og man mister litt fokus dersom man er beruset mens man spiller.

I denne forbindelsen har man valgt å satse litt på denne gruppen, som ofte kan være vrient å komme i kontakt med når man står på stand. Derfor har man valgt å gå nye veier for å nå dem der de er. Dette vil ofte si på store LAN (dataparty) eller online.

World of Warcraft: Classic

Mange gamere har sittet i over 10 år og ventet på at et spillselskap som heter Blizzard skal lansere World of Warcracft: Classic. Når spillet endelig kom ut 27.08.2019 var folk overbegeistret i spillverden – spesielt i Skandinavia. Organisasjonskonsulent Daniel Nilsen, Karl Otto Fredriksen og et annet medlem i Kr.sand bestemte seg for å tørre å satse på denne gruppen. Det gikk over all forventning og vi har i dag 35 medlemmer.

Her er det ikke avhold som er i fokus, selv om det er nevnt i beskrivelsen av «guildet» (lauget), men selve spillopplevelsen. Vi er med andre ord primært gamere og sekundært avholdsfolk. Vårt motto er at den beste «gamingopplevelsen» er den man har mens man er edru.

Dersom du har lyst til å bli en del av dette nettverket kan du sende e-post til daniel@edru.no. Eller ta kontakt direkte på serveren «Stonespine» (som Horde) med en av offiserene, feks «Kumel«, eller medlemmene i guildet «Sober Gamers». Vi ønsker å være et vennlig «guild» som setter medlemmenes behov først. Det er ikke tenkt som en «hardcore» guild for øyeblikket, men vi er åpne for slike spillere også.

Sober Gamers
Vi håper å se deg i Azeroth!!

Kontaktperson
Daniel Haraldsson Nilsen
Tlf.: 97 65 61 57
E-post: daniel@edru.no

Sober Gamers dekker hele Norge.

Arrangementer

« november, 2023 » loading...
M T O T F L S
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Siste nytt fra DNT – Edru Livsstil