fbpx

Edru Livsstil Trondheim

AKTIVITETETER

Edru Livsstil Trondheim holder månedlige møter, første mandag i måneden i sesongen kl. 19:00 på Lialøkken grendehus.
Møtene kunngjøres med annonse i Adresseavisen på lørdag før møtet.


STYRET

Leder: Mary Skimmeli
Kasserer: Jørgen Langlie
Sekretær: Elin Rø Ludvigsen
Styremedlem: Jorid Rø Husby og Ivar Moum

Varamedlemmer: Eli Jonsen, Svein Tømmerdal og Are Husby


DOVREHEIMEN

Laget har eid en hytte i Bymarka, Skråstien 82, 7025 Trondheim.
Hytta ble bygd i 1930 og har vært renovert flere ganger. Innlagt strøm, dusj og toalett.
Eiendomsgrunn 3879,5 m².  Hytta har grunnflate 80 m².
Hytta har vært flittig brukt opp gjennom årene til forskjellige arrangementer.
For tida ligger hytten til salgs.
For nærmere informasjon kontakt Jørgen Langlie, mob 90605419.


LIALØKKEN

Lialøkken grendehus eies og drives av Edru Livsstil. Eiendommen ble kjøpt av Leira avholdslag i 1982 av Trondheim kommune, og her ble total renovering foretatt og det ble laget møtesal med plass til ca. 60 personer. Godt utstyrt kjøkken med gode arbeidsforhold. Kjøkken og møtesal er totalrenovert igjen sommeren 2013 og framstår som lyst og hyggelig. Ellers består huset av kontorer i kjelleren samt leiligheter i 2. etasje. Huset leies ut til selskaper til de som ønsker et hyggelig lokale.


TIDLIGERE AKTIVITETER

Årsmøte i Trondheim og Leira Avholdslag 2016:

7. mars 2016 avholdt Trondheim og Leira sitt årsmøte på Lialøkken Grendehus..
Laget vedtok å endre navn til Edru Livsstil Trondheim. Nytt styre ble valgt. Det var gjenvalg på Mary Skimmeli som leder og Jørgen Langlie som kaserer. Ny sekretær for året ble Elin Rø Ludvigsen som overtok etter Eli Johnsen. Jorid Rø Husby og Ivar Moum fortsatte som styremedlemmer. Blant varamedlemmene ble det en liten forandring: Kenneth Kiplesund gikk ut som vara og Eli Jonsen kom inn på varaplass.  Are Husby og Svein Tømmerdal ble gjenvalgt som vara.

Kort fra årsmeldingen:
«Gjennom året har vi hatt godt oppmøte på medlemsmøtene. Høstens første møte hadde vi på Dovreheimen, hytta vår i Bymarka. I alt har vi hatt 8 medlemsmøter med variert program. For å nevne noen emner «Dagligliv under krigen» ved Inger Johanne Røkke og «Øyfolk – dagligliv på kysten» ved Inga E. Næss og «På jukeboxen i 1962», musikkåseri ved Harald Karlsen. Spesielt må vi nevne Julemøte med en flott forestilling om Edith Piaf ved Siv Trine Haldaas og Per Olaf Green. 37 personer hadde benket seg rundt et festpyntet bord hvor vi ble servert pinnekjøtt med tilbehør.
Vi har hatt verving på Nordre gate ved Magne Richardsen. Dessverre ble det bare et nytt medlem. Vi hadde lagsmøte i den perioden Magne var i Trondheim og han orienterte om verveaksjonen.
Laget har mista 5 medlemmer dette året og har fått 5 nye medlemmer.
I juni arrangerte laget en svært vellykket sommertur til marmorgruvene på Eide. I alt 46 personer hadde meldt seg på. Det var både medlemmer og ikke-medlemmer. En fin måte å gjøre laget vårt kjent utenom våre rekker.
Et viktig vedtak ble gjort på årsmøtet.  Laget skifta navn til EDRU LIVSSTIL  TRONDHEIM.»

——————————————————————————————————————————————————————————-

Årsmøte i Trondheim og Leira Avholdslag 2015:

Mandag 2. mars 2015 avholdt Trondheim og Leira Avholdslag sitt årsmøte. 20 personer hadde funnet veien til Lialøkken Grendehus. Møteleder var Elin Rø Ludvigsen. Årsmeldinga ble lest opp av sekretæren Eli Jonsen. På hvert lagsmøte har det vært interessante og varierte tema som har blitt tatt opp av ulike foredragsholdere. Kan f.eks nevne Trondheims gullalder ved Marvin Wiseth og Kampen mot alkoholen i Trøndelag ved Gunnar Kristiansen. Cabaret og trekkspillmusikk har også vært populære programposter. Årets sommertur var en dagstur Trondheimsfjorden rundt over Fosen og helt ut til kysten ved Bessaker og Osen. Som vanlig var Nils Olstad tilrettelegger sammen med Nettbuss. Nok en vellykket sommertur for 40 personer, både medlemmer og venner av medlemmer.
Kasserer Jørgen Langlie orienterte om regnskapet og la frem budsjett for 2015. Laget er så heldig å ha bra økonomi som gjør at vi støtter både DNT sentralt, Juba lokalt og Juvente sentralt. Jorid Rø Husby la frem både årsmelding og regnskap for Lialøkken Grendehus. Det har vært utført mye nødvendig oppgradering av huset. Mye har vært gjort på dugnad. Takk til alle flinke dugnadsarbeidere. Valgkomiteen la frem sitt forslag til nytt styre. Følgende ble valgt: Leder : Mary Skimmeli, Kasserer : Jørgen Langlie, Sekretær : Eli Jonsen Styremedlemmer : Jorid Rø Husby og Ivar Moum Varamedlemmer : Kenneth Kiplesund, Svein Tømmerdal, Are Husby Trondheim og Leira Avholdslag har gjennom mange år hatt som tradisjon at det serveres karbonadesmørbrød og kake på årsmøte. Vi brøt ikke tradisjonen i år heller. Alle medlemmene satte pris på det.


Julemøtet i Trondheim og Leira avholdslag 2014:
Mandag 8. desember inviterte styret i Trondheim og Leira Avholdslag til sitt tradisjonelle julemøte, denne gangen i lagets eget hus, Lialøkken grendehus. Noen og treve personer hadde takket ja til den skriftlige invitasjonen. Alle tok plass ved et nydelig dekket langbord. Mary Skimmeli ønsket alle hjertelig velkommen. Vi har i flere år hatt tradisjon med å starte julemøte med Legenden om de fire advendtslysene, slik også i år. Kveldens høydepunkt var tidligere ordfører i Trondheim Marvin Wiseth sitt foredrag om Trondheims gullalder. Tida mellom 1760 og 1860 var en blomstringstid for trøndersk trearkitektur. Dyktig kjøpmannskap og eksport av fisk, kobber og trelast hadde gjort “Trondhjemspatrisierne” til en betydelig del av Norges økonomiske elite. Den overdådige byggevirksomheten overgikk alt hva landsdelen tidligere hadde sett, både i dimensjoner og praktutfoldelse. Vi har mye å være stolt over i Trondheim. En svært muntlig og kunnskapsrik foredragsholder hadde forsamlingen i sin hule hånd. Deretter var det tid for servering, pinnekjøtt med kålrotstappe. Kaffe og bløtkake hører også med ved en slik anledning. Trondheim Gospelkor kom også iår og hadde en avdeling med nydelig musikk. Det er fint å få avslutta møtesesongen med et så vellykka møte.Julemøtet i Trondheim og Leira avholdslag 2013:

Mandag 9. desember inviterte styret i Trondheim og Leira avholdslag til sitt tradisjonelle julemøte. 33 personer av lagets medlemmer takket ja til invitasjonen og tok plass ved et nydelig dekket langbord. Mary Skimmeli ønsket alle velkommen med Legenden om de fire adventslysene. Så var det duket for servering. Tradisjonell julemat, ribbe, julepølse og medisterkake. Før desserten tok Mary medlemmene med på en kort historikk om de tradisjonelle julekortene som er like hyggelig å sende som å få, ta vare på og lære noe av. I 1883 ble det første registrerte julekortet sendt i Norge, og det ble ganske raskt en suksess. Etter desserten tok Jorid Rø Husby oss med på en litt annerledes versjon av juleevangeliet. Gode og mette forflyttet vi oss etter maten til småbordene i den andre salen hvor Trondheim Gospelkor stod for underholdningen. En fantastisk flott konsert. De hadde alle fremmøtte i sin hule hånd. Kaffe og bløtkake hører også med på et slikt møte. Et høydepunkt under kaffen var at vi delte ut hedersmerket i gull for 40 års aktivt medlemskap i DNT til følgende personer: Toralv Aune – Ada Rø Boksasp – Aksel og Solfrid Helåsaune – Eli Jonsen – Aud Kjenstad – Jørgen Langlie – Ivar Moum – Aud Olstad – Mary Skimmeli – Svein Tømmerdal. Martha og Odd Wigum og John Skimmeli var ikke til stede og vil få merket ved en senere anledning. Julemøtet ble en flott avslutning av 2013-sesongen for Trondheim og Leira avholdslag.

Les siste nummer av medlemsbladet vårt her
Kontaktperson
Mary Skimmeli
Tlf.: 73 51 48 88
E-post: trondheim@edru.no
Adresse: Henrik Mathiesens vei 26, 7015 Trondheim

Arrangementer

« oktober, 2020 » loading...
M T O T F L S
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

Siste nytt fra DNT – Edru Livsstil