Hva skal vi servere gjestene?

Hva skal vi servere gjestene?
Hva skal vi servere gjestene?

Mat er godt. Mat gjør at vi slapper av. Mat er vårt viktigste primærbehov og en viktig ingrediens i sosialt samvær.

Det letteste på fest er å invitere til «koldt bord» og be alle ta med seg en matrett. Da er alle sikret noe de liker, og ikke minst tåler. Det å ha spleiselag er også en måte å engasjere folk før en fest, som gjør at anledningen for en mental forankring før selve kvelden.

Å ha anledning til å lage mat sammen før man setter seg til bords kan også være en utmerket måte å komme i stemning før et måltid.

Hva skal vi servere gjestene?

Det finnes mat til enhver anledning, og her er det viktig å avstemme tiden og ambisjonsnivået til festen. Å bruke 1 time på å ferdiggjøre mat kan virke lenge, men det å ha fokus på en oppgave sammen er viktig for stemningen under måltidet. Når folk ikke kjenner hverandre kan matlaging være en fin anledning til å bli bedre kjent.

Mat kan være «nesten» ferdig slik at det er noe igjen som skal gjøres før man setter seg til bords. Å pynte kake eller å lage fruktfat er hyggelig å gjøre sammen. Tanken er å bruke litt tid før maten til å bli bedre kjent på en indirekte måte.

Venne – firmamat: «Smörgåstårta». Pizza, små og store i mange varianter. Kald eller lun salat. Desserter i 1000 varianter.

Når du skal beregne mat å servere:

Suppe til forrett 2 dl
Suppe til hovedrett 4 dl
Salat 150 g
Kokte grønnsaker 150 g
Erter og bønner (tørkede) 60 g
Ris, rå 60 g
Pasta, tørr 75 g
Poteter 200 g
Saus, tynn (sjysaus og lignende) 0,5 dl
Saus, tykk (fløtesaus og lignende) 1 dl
Dressing 0,5 dl
Kjøtt uten ben, gryteretter 150 g
Kjøtt med ben, gryteretter 250 g
Kjøtt med mye ben (fårikål, lammekoteletter) 300 g
Fileter og biffer 200 g
Stek uten ben 200 g
Stek med ben 250-300 g
Koteletter 250 g
Kjøttdeig og karbonadedeig 150 g
Pølser 150 g
Ribbe 450 g
Spareribs 350 g
Pinnekjøtt 400 g (500 g for storspisere) tørrvekt, 530 g (650 g for storspisere) utvannet
Kalkun, helstekt
Kylling, hel
Kylling/kalkun, filet
500 g
500 g
200 g

Hentet fra matprat.no